Yvonne Flipse

Yvonne Flipse

Materialen:

Technieken:

Paperclay zelf hardende klei.

Boetseren en schilderen.

Yvonne Flipse is autodidact. Ze is heel haar leven al creatief met allerlei materialen en technieken zoals; tekenen, schilderen, borduren en bloemschikken. In 1975 begon ze te boetseren met brooddeeg. Haar werk hing in enkele winkels in Nederland en België. In 1978 zag Yvonne een tentoonstelling in Essen, werd verliefd op wat ze zag en begon haar liefde voor het poppen maken. Na zelf een jaar geoefend te hebben ging ze op les om te leren hoe ze het boetseerwerk kon verfijnen, de rest ontwikkelde ze zelf. 

Ze experimenteerde met verschillende materialen en ontdekte uiteindelijk dat Paperclay voor haar het ideale materiaal was. Ze kan er het beste effect mee bereiken als ze haar creaties gaat beschilderen met aquarel verf, deze geeft het de zachte en romantische sfeer in natuurlijke kleuren die ze graag wil. 

Negen jaar lang had ze met haar werk en materialen een eigen winkeltje. 

Ze won in 1985 de 3e prijs op de damesbeurs in Den Haag, dat smaakte naar meer. Ze stond vaker op deze beurs en werd steeds vaker gevraagd, om ook naar het buitenland te gaan.  

Van 1995 tot 2000 organiseerde ze de expositie “Poppen te kijk” waarvan de laatste 3 jaar in de grote kerk in Goes met wel 50 artiesten van over de hele wereld. Yvonne stond met haar poppen vaak op exposities in binnen- en buitenland. (zie lees meer)

Ze heeft gedurende haar carrière diverse prijzen gewonnen.  

In de loop der jaren heeft Yvonne haar eigen stijl ontwikkeld en gebruikte ze veel verschillende thema’s. Thema’s over het leven blijven als een rode draad door haar werk lopen. Ze wordt geleid door haar handen en door het ontwikkelen van haar spiritualiteit gedurende de laatste 25 jaar. Dit is ook te zien in haar figuren; elfen, dieren en andere wezens. Hun betekenis is dieper dan alleen het uiterlijk. Haar laatste serie figuren heeft het thema “inzicht op je eigen levenspad”. Deze zijn energetisch en worden door Yvonne soms gebruikt tijdens een kaart leg consult. 

De kaarten heeft ze met pastelkrijt getekend evenals het bijbehorende boek “Het gouden pad van de haas”.  

 

Yvonne Flipse 

Roelshoekweg 14 

4413 NG Krabbendijke 

Nederland 

Telefoon: +31(0)612420653 

E-mail: info@yvonneflipse.nl 

Facebook: Yvonne Flipse 

Linkedin: yvonne flipse 

Pinterest: yvonneflipse1