Dabida dag

Tijdens de DABIDA dag exposeren alle leden gezamenlijk op een met zorg gekozen locatie. Op deze dag geven diverse leden een demonstratie, ze laten zien welke technieken en materialen zij gebruiken bij het maken van hun creaties. Vragen van bezoekers worden met veel plezier beantwoord.

Ook wordt een bekende kunstenaar (of soms meerdere kunstenaars) uit binnen- of buitenland uitgenodigd om met hun werk te komen exposeren en vaak zijn onze gasten bereid een demonstratie te geven of uitleg te geven over hun werk.

Op deze dag vindt ook de uitreiking van de Hannie Sarris Award plaats. De creaties van de top 3 zijn aanwezig en wordt bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar is.

Graag gaan we samenwerkingen aan met musea, maar ook met andere kunstvormen zoals zang, dans en muziek om zo een gezamenlijke uiting te geven aan diverse disciplines binnen de kunst.

(foto rechtsboven; DABIDA dag 2021 in het klooster in Nuenen, bijna klaar voor het publiek. Rechtsonder uitvoering van “de poppenmaker” tijdens DABIDA dag 2021, een muzikaal sprookje waarin poppen tot leven komen) 

Eerstvolgende DABIDA dag zal plaatsvinden op zondag 21 april 2024, in het museum Klok en Peel in Asten

dabida dag 2024

In het Klok en Peel Museum te Asten zullen van 12.00 uur – 17.00 uur de leden van DABIDA en hun gasten hun poppencreaties laten zien.

Al eerder was DABIDA te gast in het prachtige Klok en Peel museum, in 2014 en 2015. De sfeervolle Oranjerie biedt een prachtige achtergrond voor de diverse poppenkunst die gemaakt is door onze leden en gasten.

Deze DABIDA kunstenaars zijn aanwezig met hun mooiste en meest recente werk:

Amy van Boxel, Olly Copal, Nell Groothedde, Saskia Hoeboer, Francisca Markus, Caroline van Stiphout, Marlaine Verhelst, Kim van de Wetering, Victoria Kostina en kandidaat lid Luliia Samoilova.

Een belangrijk onderdeel van DABIDA dag is de bekendmaking van de winnaar van de Hannie Sarris Award. Dit jaar is het thema van de wedstrijd “Contact”.

Naast de kunstenaars Petra Dijkstra en Satoko Shinke die de Top 3 hebben gehaald in de Hannie Sarris Award, hebben we nog een aantal gasten: Tonia Wezerijn, An Brzoskowski, Sylvia Nieuwenburg en Martina de Bruin. De derde kunstenaar die Top 3 gehaald heeft, Chong Yang – hee uit Korea, zal zelf niet aanwezig zijn. Haar pop natuurlijk wel.

De aanwezige poppenkunstenaars geven graag toelichting op hun prachtige creaties in verschillende stijlen en materialen. Een aantal van hen zal dit laten zien in een half uur durende demonstratie. Deze zullen gedurende de dag te zien zijn. 

DABIDA dag is interessant voor iedereen. Het volledige museum Klok en Peel is tijdens DABIDA dag te bezichtigen, zeer interessant voor groot en klein.

Toegang tot de DABIDA dag tentoonstelling is inclusief bij de entree voor het Museum Klok en Peel.

De entree voor het museum is voor 13 jaar en ouder €12. Kinderen 4 tm 12 jaar €6,- en kinderen t/m 3 jaar gratis.

De entree is gratis toegankelijk met Museumkaart, ICOM en vrienden/partnerpas Museum Klok en Peel.

(foto’s rechts: klok en peel museum)

Sfeerimpressie van Dabida dagen door de jaren heen