Dabida dag

Tijdens de DABIDA dag exposeren alle leden gezamenlijk op een met zorg gekozen locatie. Op deze dag geven diverse leden een demonstratie, ze laten zien welke technieken en materialen zij gebruiken bij het maken van hun creaties. Vragen van bezoekers worden met veel plezier beantwoord.

Ook wordt een bekende kunstenaar (of soms meerdere kunstenaars) uit binnen- of buitenland uitgenodigd om met hun werk te komen exposeren en vaak zijn onze gasten bereid een demonstratie te geven of uitleg te geven over hun werk.

Op deze dag vindt ook de uitreiking van de Hannie Sarris Award plaats. De creaties van de top 3 zijn aanwezig en wordt bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar is.

Graag gaan we samenwerkingen aan met musea, maar ook met andere kunstvormen zoals zang, dans en muziek om zo een gezamenlijke uiting te geven aan diverse disciplines binnen de kunst.

(foto rechtsboven; DABIDA dag 2021 in het klooster in Nuenen, bijna klaar voor het publiek. Rechtsonder uitvoering van “de poppenmaker” tijdens DABIDA dag 2021, een muzikaal sprookje waarin poppen tot leven komen) 

Eerstvolgende DABIDA dag zal plaatsvinden op zondag 21 april 2024, in het museum Klok en Peel in Asten

dabida dag 2021

 

Op zondag 3 oktober 2021 werd na 1 jaar onderbreking weer een DABIDA dag gehouden in “Het Klooster” in Nuenen. (In 2022 werd geen DABIDA dag georganiseerd i.v.m. de Corona pandemie))

Deze bijzondere dag werd georganiseerd in samenwerking met het Blue Planet Harp ensemble uit Nuenen.

Het harp ensemble maakte een muzikale uitvoering van een sprookje van “De Poppenmaker”. Het sprookje werd geschreven door Inge Frimout de drijvende kracht achter het harp ensemble en ook de muziek werd door haar gecomponeerd. Het werd een muzikale droom waarin poppen tot leven komen. Een aantal karakters (poppen) uit het verhaal werden gemaakt door enkele DABIDA leden.

Een grote uitdaging want de poppen voor de voorstelling zijn vele malen groter dan het werk wat DABIDA leden normaal gesproken maken. Bovendien waren er technische uitdagingen omdat de poppen beweegbaar en bespeelbaar moesten zijn. 

De voorstelling was die dag tweemaal te zien en was in combinatie met de poppententoonstelling een groot succes.

De DABIDA leden waren aanwezig met hun mooiste en meest recente werken. Enkele leden gaven een demonstratie. Als gast waren aanwezig: Anna Zueva, Viktoria Fribus en Ankie Daanen. De Hannie Sarris Doll Award werd uitgereikt, met als winnaar de prachtige creatie van Ekaterina Lipikhina. 

(foto’s: Klaar om bezoekers te ontvangen voor de DABIDA dag. Samenwerking met Blue Planet Harp ensemble met de voorstelling van de poppenmaker. Onze gasten Ankie Daanen, Viktoria Fribus en Anna Zueva. De top 3 van de Hannie Sarris Award).

Sfeerimpressie van Dabida dagen door de jaren heen