Olly Copal

Olly Copal

Materialen:

Technieken:

Textiel.

Sculpten met textiel, textiele werkvormen.

Olly Copal is geboren in Indonesië. Als kind was ze al zeer creatief, vooral poppen boeiden haar. Ze maakte verschillende speelpoppen van hout, tempex, klei en andere materialen. Haar moeder motiveerde haar hierbij. Olly was altijd creatief bezig, haar handen stonden nooit stil.

 

Sinds 1985, toen haar eigen kinderen al op school zaten en ze meer vrije tijd had, volgde ze diverse keramiek-, schilder- en poppencursussen. Haar interesse ging uit naar textiel. En dan vooral het maken van poppen van textiel. Olly ontwikkelde een eigen techniek, ze boetseert als het ware met naald, draad en textiel, waarbij het hoofd alleen al uit 6 delen bestaat. Voor de ogen gebruikt ze meerdere en verschillende kraaltjes. Het lichaam krijgt een geraamte van ijzerdraad omwonden met synthetische vulling. Ze gebruikt dunne soepele lappen stof die ze zelf verft in aardetinten. Haar poppen, “textielsculpturen”, hebben een eigen karakter met een sociale uitstraling en als thema kiest Olly voor hedendaagse gebeurtenissen. De kleine “mensjes” die ze maakt, hebben een ziel en boodschap, heel mystiek.

 

Haar werk werd opgenomen in verscheidene boeken over poppenmakers o.a. in Oostenrijk en USA. Met haar werk hoopt Olly te bereiken dat mensen van haar mysterieuze textielsculpturen genieten, daarbij dan even stil blijven staan met een positieve gedachte.

 

Olly Copal

Rozengaard 53

5283 GE Boxtel

Nederland