Nel Groothedde

Nel Groothedde

Materialen:

Technieken:

Porselein en polymeerklei.

Boetseren, mallen maken en schilderen.

Na een jarenlange speurtocht naar het juiste materiaal om poppen te maken, maakt Nel Groothedde de keuze om in porselein te gaan werken. Dit is niet het makkelijkste materiaal, maar voor haar wel het mooiste eindresultaat. De lange weg van boetseren, het maken van mallen, langdurig schuren en bakken wordt beloond met een prachtig resultaat, wat duurzaamheid en klasse uitstraalt. Dat was voor haar een openbaring.

 

Haar voorkeur gaat uit naar het creëren van baby’s en jonge kinderen, het vastleggen van dat ene moment uit hun jonge leven. Ondanks dat haar werk realistisch is, worden haar baby’s uit fantasie geboren. Nel heeft geen idee in haar hoofd als ze begint te boetseren maar laat het gebeuren onder haar handen. Bij elk gezichtje, handje of voetje, leert ze weer veel. Elke minimale verandering geeft weer een andere emotie, het is een verslaving. Nel boetseert haar baby’s soms ook in polymeerklei. Dit materiaal geeft hen ook een levensechte uitstraling. Haar meisjes, zoals haar strandcollectie, maakt ze nog steeds in porselein.

 

Sinds meer dan 10 jaar bezit ze ook een eigen galerie met atelier, naast haar woonhuis, in het pittoreske plaatsje Zierikzee. Ze ervaart het nog altijd als een grote luxe als ze in de ochtend deze droomwereld binnenstapt. Elke pop die klaar is, krijgt daar een mooi eigen plekje. Een leuke bijkomstigheid van het poppen maken is het reizen naar tentoonstellingen en het ontmoeten van collega’s van alle nationaliteiten. Ze bezoekt met regelmaat tentoonstellingen in Duitsland, België, Zwitserland, Rusland en de U.S.A. Als ze niet op reis is kan haar galerie, na afspraak, bezocht worden.

 

Nel Groothedde

Zuidwellestraat 14

4301 GT Zierikzee

Nederland

Telefoon: +31(0)111415216