Kim van de Wetering

Kim van de Wetering

Materialen:

Technieken:

Polymeer klei.

Boetseren.

Kim van de Wetering had als kind twee dingen die ze het liefst deed, met poppen spelen en het tekenen van poppen en gezichten. Toen ze wat ouder werd, was de liefde voor poppen nog steeds aanwezig en bezocht ze voor het eerst een poppen- en berenbeurs. Kim vond het geweldig en kocht daar haar eerste verzamelpop, een porseleinen babypop. Zo begon ze een kleine verzameling poppen.

Een paar beurzen later zag ze met de hand geboetseerde babypoppen en raakte hierdoor zo geïnspireerd dat ze direct materialen kocht en thuis meteen aan de slag ging. Poppen maken werd een uitdaging voor Kim. Het begon met grote babypoppen en kinderpoppen. Ze heeft daarna ook nog wat elfjes gemaakt, maar uiteindelijk zijn het haar mini babypoppen waar ze het meest haar creativiteit in kwijt kan. Kim vindt het een uitdaging om heel klein te werken en elke keer weer een nieuw persoontje te zien ontstaan. Als ze met een pop bezig is, vergeet ze alles om zich heen en gaat helemaal op in het boetseren.

De popjes die Kim maakt, boetseert ze van Polymeer klei. De meeste zijn tussen 10 en 25 cm groot. Ze hebben een stoffen lijfje zodat ze poseerbaar zijn.

 

Kim van de Wetering

Nederland

E-mail: kimvdwetering1973@gmail.com