Hennie Koffrie

Hennie Koffrie

Materialen:

Technieken:

Paperclay (zelfhardende klei) en lasdraad.

Boetseren en lassen.

Sinds 1982 is Hennie Koffrie een onafhankelijk kunstenaar en werkt ze onder de naam “Puppet-Art”. Onder deze naam heeft ze haar poppen geregistreerd. Gedurende haar studie Colour & Design aan de Academie in Laren in de jaren zeventig, werd door een reclamebureau gevraagd marionetten voor hen te maken. Dit was in haar tweede studiejaar, zo is het poppen maken voor haar ontstaan.

 

Hennie was al lang een bewonderaar van zowel het theater als wel marionetten en geloofde toen, in haar onschuld, dat in haar handen alles mogelijk was. Sinds die tijd is een van haar motieven: “Als alles mogelijk is dan is er geen grens aan nog meer mogelijkheden”. De poppen zijn getransformeerd van bespeelbare marionetten in decoratie poppen die je aan het denken zetten. Ze pretendeert daarbij niet dat het menselijke wezens zijn.

 

Hennie: “Ik boetseer zonder grenzen en omdat ze mijn gedachten weerspiegelen moeten ze er vergankelijk en fragiel uit zien om hun kracht te maskeren”. Haar doel is zowel het verleden als het heden en de toekomst in één object te verenigen. Een fascinerend proces met ups en downs. Het duurt daarom lang voordat een werkstuk volledig is ontwikkeld.

 

Hennie Koffrie

Generaal. K. v.d. Heijdenlaan 9a

3743 KT Baarn

Nederland

Telefoon: +31(0)35 5445095