Amy van Boxel

Amy van Boxel

Materialen:

Technieken:

Porselein.

Boetseren, mallen maken en schilderen.

Amy van Boxel

 

Amy van Boxel is opgegroeid met het maken van poppen. Moeder Bets van Boxel, stond aan de wieg van het poppen maken in Nederland en begon in 1986 ‘de Poppenstee’. Amy studeerde in 1992 af aan de Design Academy in Eindhoven en ging samenwerken met haar ouders in 1996. Ze maakt dan al snel haar eigen poppen. In 2008 besluiten Jos en Bets te stoppen en neemt Amy het stokje over.

 

Amy wordt gefascineerd door mensen en daarbij vooral alledaagse mensen. Mensen uit alle delen van de wereld die ze ontmoet op haar reizen. De kinderen die Amy fotografeert, vertaalt zij in poppen die een kleine kopie zijn van de werkelijkheid. Vooral de sfeer en het karakter van het land en haar bevolking zijn daarbij belangrijk. Ze gebruikt daarom zoveel mogelijk authentieke stoffen en accessoires.

 

Het materiaal waar Amy mee werkt is meestal porselein maar soms ook zelf hardende klei of polymeer klei. Om de pop zo levensecht mogelijk te maken heeft iedere pop kristallen ogen en echt of mohair haar. Alle porseleinen poppen worden gemaakt in een gelimiteerde oplage van 5 stuks.

 

Amy toont haar ´kinderen zonder grenzen´ graag aan het publiek. Ze exposeerde haar poppen in binnen- en buitenland. De poppen van Amy zijn ook te zien op de website van ‘de Poppenstee’. Oudere collecties van Bets worden hier ook nog getoond. Het hele jaar door worden de poppen van Amy, maar ook nog een aantal van Bets, tentoongesteld in de galerie van ‘de Poppenstee’. Deze is dagelijks op afspraak te bezoeken.

 

Amy van Boxel

’t Vaartje 14,

5165NB Waspik,

Nederland

Telefoon: +31(0)416312134

E-mail: info@poppenstee.nl

Internet: http://www.poppenstee.nl

Instagram: amyvanboxel

Facebook: Poppenstee Amy van Boxel